12 maj 2024

Maj 24- och allt efter det

Under kläderna är vi alla nakna…

En tränares karriär tar många oväntade vändningar. Efter två år i Svenska Skidförbundets tjänst är det nu dags att röra på sig igen. Nya utmaningar väntar i support teamet runt Henrik Kristoffersen från Norge.

Sverige

I Sverige har jag mestadels varit med dem som specialiserat sig på slalom. De två åren har gått väldigt fort samtidigt som vi fått mycket gjort. Kulturen hos de aktiva i laget är väldigt fin med arbetsmoral, attityd och vilja som ledord. Vi ledare har en synnerligen angenäm roll där vi tillåts guida och diskutera med åkarna. Att peppa och pusha är i stort sett inte nödvändigt då de löser det själva. Jag hoppas fler idrottsmiljöer kan anamma den typen av arbetssätt.

Mitt fokus har varit att skapa förståelse och ägarskap till egen utveckling. Det är väldigt kul när åkarna blir de som driver processen och där man som tränare bara jobbar med att skapa förutsättningar och som bollplank.

Henrik Kristoffersen

Nu hoppas vi tillsammans kunna få till något riktigt bra med en av de mest framstående alpina teknikåkarna på herrsidan de sista tio åren. För mig personligen blir det väldigt intressant och motiverande att få prova mina vingar på herrsidan. Min karriär har främst kretsat runt kvinnliga åkare på yttersta elitnivå. Basen i skidåkning och individutveckling är dock densamma och således tror jag inte att angreppsvinkeln blir så annorlunda.

10kAlpine

Min delaktighet i 10kAlpine kommer också att öka. Som bollplank, medgrundare och mentor kommer jag framöver återigen kunna vara mer involverad i verksamheten både i och utanför backen även om min huvudsakliga uppgift självklart är med Henrik.
På 10kAlpine kommer jag kunna jobba med teorin runt 10 000 timmars medveten träning och diverse fina samarbeten via ett stort nätverk.
Just nu är ett högkvalitativt postgymnasialt upplägg, A-team 2.0, högst upp på prioriteringslistan. I dagarna publicerar vi i 10kAlpine ett program som utformats för både åkare med målsättning att bli konkurrenskraftiga på både världs och europacup, samt de som avser att prestera på FIS tävlingar i Skandinavien. Ett par samarbeten kommer att hjälpa oss att individanpassa programmen efter varje åkares ambition, mål och resurser.

Klubbutveckling

Nordlund Sports samarbeten med klubbar fortsätter med oförminskad kraft. Markus Tollsten driver med stor framgång några utvecklingsprogram anpassade efter klubbarnas egna önskemål och förutsättningar. Kontakta gärna mig om ni är intresserade att få ett förslag på hur vi kan hjälpa till.

Håll utkik efter både HK94 och 10kAlpine!