28 mars 2017

USM 2017

Så var en av årets huvudbegivenheter över. I samproduktion med nästan hela region 5 så försökte vi lägga allt tillrätta så att ungdomarnas förutsättningar att nå sina mål ökade. Med stor glädje, entusiasm och gemenskap arbetade vi tillsammans och många nya vänskapsband knöts.

Resultat är i ungdomsåren väldigt överskattat och tillnärmningen måste ovillkorligen fokuseras mot processmål, långsiktighet och utveckling. Inte desto mindre skulle jag vilja lyfta de fina prestationer många av de ungdomar vi haft med under året lyckades få ihop. Höjdpunkten givetvis U15 flickor där Region 5 lyckades ta lagguldet genom Melanie (1:a), Ebba (2:a) och Maja (6:a). I tillägg var ytterligare fyra tjejer bland de 18 bästa.

Pallen på slalomtävlingen

Pallen på slalomtävlingen

I övrigt kan vår ende ”utomsocknes” åkare Adam Hofstedt, Karlstads SLK titulera sig Svensk mästare i inte mindre än tre grenar. DH, SG och SL. Som tur var gav han bort merparten av choklad han vann. Annars hade nog bara blivit seger i DH nästa år…

En av tre besök överst på pallen för Adam.

En av tre besök överst på pallen för Adam.

Nesligt att missa pallen med en hundradel tyckte Ebba Årsjö som genomförde en briljant GS tävling i U16 klassen och slutade fyra. Ännu bättre gick det för vår pitbull från Norrköping, Manne Kemhagen, som lyckades knipa åt sig en silvermedalj från U15 GS.

Heja Manne Kemhagen, NSK

Heja Manne Kemhagen, NSK

Alla kan inte få plats på pallen och jag vill gratulera ALLA till en fin vecka med härligt go i gruppen och kul, varm och offensiv stämning.

Lagguld U15 slalom

Lagguld U15 slalom

usm-25-av-157 usm-44-av-157 usm-64-av-157 usm-100-av-157 usm-3-av-157 usm-6-av-157 usm-9-av-157