1 november 2015

Sölden v.44

”Går dä bätter går dä sönner!”

En gammal värmländsk devis från rallyskogarna. För rikssvensken betyder det: ”Går det bättre så går det sönder”. Det är intrycket vi sitter igen med efter en helt magisk vecka på glaciären i Österrike. Bra tryck i gruppen och stor sportslig framgång efter sju intensiva dagar med aktivitet från morgon till kväll. Vi kunde genomföra alla planerade pass och klarade oss utan några stora avbräck i form av skador. Blåmärken, näsblod och gödselsmak i munnen inkluderas inte i kategorin ”Skador”.2015 10 27_Sölden_Seabird_day1_0721_redigerad-2

I en samproduktion med Sport Support Scandinavia och all världens vädergudar så låg alla möjligheter till utveckling i lägerdeltagarnas händer vilket samtliga insåg och tog tillvara på. Som gäst i ett annat land representerar man som bekant mer än sig själv vilket vår grupp verkligen tog till sig. Ungdomarna som var med uppträdde, precis som under alla andra läger, som verkligt fina ambassadörer för Sverige, klubben, regionen, Nordlund Sports och inte minst för ungdomen i stort.

I Svenska Skidförbundets riktlinjer står att verksamheten skall vara:

Rolig, Aktiverande och Motiverande, RAM.

Väl formulerat och värt att ta till sig. Jag tror inte någon kände att det brustit om vi utvärderar efter de tre kriterierna.

2015 10 28_Fysträning_0013_redigerad-1

Ludde och Isak tränar… Nåja Ludde tränar och Isak är Hangaround.

Störst framgång når man om man får ihop helheten. Det är inte bara att dra på sig skidorna och hoppas att det går bra. Stor lust att åka och utvecklas, bra fysik, en bra plan utformad efter mål och förutsättningar utgör basen för utveckling. Nu har vi kört fem läger och jag är enormt imponerad av ALLA inblandade. Barnen nämns kontinuerligt med all rätt. Klubbar, föräldrar och ledare bör även de hyllas för härligt engagemang och ett stort bidrag till den stämning vi haft fram till nu. Det ska vara kul att åka skidor och det har vi verkligen haft fram till nu.

Hur var det? Höftböj eller KNÄböj. Nåja, roligt var det...

Hur var det? Höftböj eller KNÄböj. Nåja, roligt var det…

2015 10 28_Fysträning_0035_redigerad-1 2015 10 30_Action_Jörgen_0150_redigerad-1 2015-10-27_Sölden_Seabird_d

Tilda the Tiger på jakt.

Tilda the Tiger på jakt.

Nordlund Sports fortsätter nu höstens evenemang. Jag är kvar nere i Sölden för att hjälpa ett härligt gäng OG o OBs att förverkliga sina drömmar att utvecklas i backen. OB o OGs? Old Boys och Old Girls:) Man är dock inte äldre än man gör sig så nu blir det drag i backen!

Manne vill vara Ted Ligety- jag tror Ted vill vara Manne:)

Manne vill vara Ted Ligety- jag tror Ted vill vara Manne:)

Framöver ser det lite osäkert ut med snösituationen men lägerplanen ligger fortfarande oförändrad. Vi kommer dock att tvingas vara rejält på hugget om vi vill åka skidor 14-16 november om prognoserna stämmer. Det är fortfarande platser kvar till samtliga höstläger!

Skidhälsningar

Jörgen