23 december 2017

God jul!

Vi avrundar året 2017 och ser tillbaka på en fantastisk tid tillsammans med många alpinvänner runt om i landet.

Hela vår verksamhet skall verka för långsiktighet, ägarskap och tro på verksamheten förutom de givna och helt övergripande målen att vi ska ha kul på vägen och utvecklas så mycket som möjligt.

I denna anda har vi försökt att verka i alla led. Det är upp till andra att bedöma hur det går men planen har genomförts utan kompromisser. Vi har kört två fasta grupper, U14, som drivs av Björn Lison Almkvist, och U16 som jag haft.
Barmarksupplägget har styrts av Oscar Larsson på Elite Sports Performance. All träning administrerar vi via Peppster, en webbaserad träningsdagbok som hjälper oss att stödja åkarna på distans på daglig basis.

För att skapa en klar linje i utbildningen av åkarna samt att kunna ha utbildningar för tränare och föräldrar, har vi utarbetat en metodik som provkörts i år. el4i2405

Huddinge Skidklubb samt Göteborgs Slalomklubb har varit först ut i denna utbildningsfilosofi så är ni nyfikna så hör med dess representanter om vad de tycker.

Nu närmar vi oss tävlingssäsongen i expressfart och förhoppningsvis står lyckan alla de djärve bi. Jag skulle vilja önska alla att försöka se glädjen och utvecklingen framför resultaten så lovar jag att ni kommer bli bättre i slutändan!

Rekommenderar även att följa projektet 10kAlpine som tar in åkare inför säsongen 18/19. Hör gärna av er med frågor och synpunkter så ska vi försöka svara så bra vi kan. Klart är att jag blir ansvarig tränare för den första kullen åkare så det blir rock´n´roll från första dagen!

God jul och gott nytt, skadefritt år!

Jörgen Nordlund