28 mars 2018

Nya tider

Säsongen 17/18 börjar leda mot sitt slut och vi blickar framåt mot nästa säsong.

Som de som följt vår resa de sista åren redan vet så har ambitionen varit att förändra sättet att utveckla alpina skidåkare. Vi vill skapa en långsiktighet där man förlitar sig på mer på vad man vet snarare än på vad man tror. Grundbulten i framtida satsningar från Nordlund Sports skall baseras på en teori från boken PEAK skriven av K Anders Eriksson. ”Medveten träning” är ett inarbetat begrepp som skall definiera hur man effektivast utvecklar sig mot sin egen högsta förmåga.

Som ett led i denna filosofi har vi tillsammans med en samling mycket kompetenta personer skapat 10kAlpine vilket gör att vi skapat en plattform för ungdomar som önskar satsa på alpin skidåkning. Nordlund Sports kommer inför säsongen 18/19 köra två (tre) grupper.

U14 med 15 platser. Öppen för åkare födda 2005-06 från hela landet. Åkare som varit kunder innan har företräde och får frågan innan vi öppnar för övriga.

U16 med 15 platser. Öppen för åkare födda 2003-04 från hela landet. Åkare som varit kunder innan har företräde och får frågan innan vi öppnar för övriga.

Ansvarig tränare är Björn Lison Almkvist.

FIS grupp (10kAlpine) som kommer göra en satsning som aldrig gjorts tidigare. Med bas i Folgefonna, Pitztal samt framförallt Funäsdalen och ett distansgymnasium som tillåter en revolutionerande plan med utbildning skräddarsydd efter idrotten.

Ansvarig tränare är Jörgen Nordlund.

Anmäl intresse till jorgen@nordlundsports.com. Vid frågor så hör ni av er till samma e-post eller 070-6330193.

CHAMPIONS ARE MADE. NOT BORN.