28 januari 2016

Succé för Sports Week

Två av tre veckor är nu genomförda. Deltagarantalet har varit långt över förväntningarna och resultatet likaså. I Åmål fick vi genomföra tre fina kvällar med dryga tjugotalet barn i full aktivitet. Fokus var som alltid de tre huvudmålen jag jobbar efter:

  1. Ytterskidan tar åkaren runt svängen
  2. Vändpunkten från vänster till höger eller tvärtemot sker ovanför porten.
  3. Dalvänd överkropp.
Under parallellslalomtävlingen som avgjordes i fredags kväll så knep Marcus Håkanson, Höghedens SLK förstaplatsen och vann tre gratis träningsdagar med Nordlund Sports under säsongen 16/17.
20160127_113819
I Falköping samlades igår drygt trettio ungdomar för en clinic i slalomåkandets ädla konst. Kvällen möjliggjordes tack vare god vilja och lösningsorientering från Falköpings Alpina med driftsansvarig Stig Dahlberg som nyckelperson. Backen passar väldigt bra för teknikskolning och tillåter åkarna att prova många gånger. Vi delade upp grupperna efter ålder och många nya vänskapsband knöts då åkarna kom från hela Götaland. Ett föredrag gällande föräldrarollen, kulturbyggning samt skidteknik hölls också för ledare, föräldrar och barn.
Teori faik
Nästa vecka är den sista av detta pilotprojekt med träning på hemmaplan för ungdomarna. Vi kör i Norrköping och deltagarantalet är över tjugo även här. Under onsdagen kommer vi att avsluta med ett parallellslalomrace under förutsättning att vädret tillåter. Väl mött- även om det kan bli blött!
Jörgen